THEOPETRAESTATE MALAGOUZIA – Τσιλιλή

Γενική Περιγραφή: Βιολογικός Ξηρός Λευκός Οίνος

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μετέωρα

Ποικιλίες: Μαλαγουζιά

Terroir Αμπελοτόπι: Μαυράγελλος. Κλίση 13-17% σε πλαγιά κοντά στους βράχους των Μετεώρων σε υψόμετρο 280m. Έδαφος: Αργιλο-ασβεστολιθικό. Υπέδαφος: Σχιστόλιθος. Μεσόκλιμα: Ηπειρωτικό με εξισορροπητική επίδραση της Πίνδου και του Πηνειού ποταμού. Χαρακτηρίζεται από βαρείς υγρούς χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας. Απόδοση: 470kg σταφυλιών/στρέμμα

Tρύγος:2ηεβδομάδα του Αυγούστου

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 6-8 ώρες και ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες (15ο-17οC). Παλαίωση με τις οινολάσπες (sur lies) για 40 μέρες.

Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό λεμονο-πράσινο χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών όπως το περγαμόντο και το γκρέιπφρουτ, λουλουδάτα αρώματα λεμονανθών και νύξεις λουΐζας. Στο στόμα έχει δροσερή οξύτητα, γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση με έντονη ορυκτότητα. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρέατα.

 

THEOPETRAESTATE ΧΙΝΟΜΑVRO Rosé – Τσιλιλή

Γενική Περιγραφή: Βιολογικός Ξηρός Ροζέ Οίνος Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μετέωρα Ποικιλίες: Ξινόμαυρο

Terroir Αμπελοτόπι: Πλάτανος. Κλίση 5-10% σε πλαγιά κοντά στους βράχους των Μετεώρων σε υψόμετρο 230m. Έδαφος: Αμμο-αργιλώδες. Υπέδαφος: Σχιστόλιθος. Μεσόκλιμα: Ηπειρωτικό με εξισορροπητική επίδραση της Πίνδου και του Πηνειού ποταμού. Χαρακτηρίζεται από βαρείς υγρούς χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας. Απόδοση: 600kg σταφυλιών/στρέμμα

Tρύγος: 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 4 ώρες και παραλαβή μούστου με τη μέθοδο της αφαίμαξης . Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες (15ο-17οC). Παλαίωση με τις οινολάσπες (sur lies) για 40 μέρες.

Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό απαλό ροζ-σωμών χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών όπως το σαγκουίνι και το ροζ γκρέιπφρουτ, αρώματα λευκού ροδάκινου και αρώματα σμέουρου . Στο στόμα αρωματικό, με στρογγυλό σώμα και επίγευση με βοτανικές νύξεις. Συνοδεύει: Θαλασσινά, πιάτα με σάλτσα τομάτας και αλλαντικά.

Δυναμικό Παλαίωσης: 1-2 χρόνια

THEOPETRA ESTATE Cabernet Sauvignon-Syrah-Limniona – Τσιλιλή

Γενική Περιγραφή: Βιολογικός Ξηρός Ερυθρός Οίνος

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μετέωρα

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 40%Syrah 40%Λημνιώνα 20%

Terroir: Αμπελοτόπια σε πλαγιές γύρω από τους βράχους των Μετεώρων και το Προϊστορικό Σπήλαιο της Θεόπετρας, σε υψόμετρο 250-280m.Ηπειρωτικό μεσόκλιμα με βαρείς υγρούς χειμώνες και ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Aργιλο-ασβεστολιθικό έδαφος και σχιστολιθικό υπέδαφος που καθιστά τα αμπελοτόπια «ρηχά» και παρέχει πολύ καλή αποστράγγιση.

Tρύγος: 1ηεβδομάδα του Σεπτεμβρίου για Cabernet Sauvignon και Syrah-3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για Λημνιώνα

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση σε δεξαμενές γαλλικής δρυός και παλαίωση για 12 μήνες σε βαρέλια 225 L γαλλικής και αμερικανικής δρυός. Έπειτα, τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση στη φιάλη.

Γευσιγνωστική σημείωση: Βαθύ ιώδες χρώμα, αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων με νότες μαύρου πιπεριού και καφέ. Στο στόμα, πληθωρικό με πλούσιες τανίνες, γεύσεις μαύρων φρούτων και πολύπλοκη πικάντικη επίγευση.

Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και τυριά.

Δυναμικό Παλαίωσης: Τουλάχιστον 5-10 χρόνια

 

THEOPETRA ESTATE EDENIA ROSÉ – Τσιλιλή

Γενική Περιγραφή: Βιολογικός Αφρώδης Οίνος Ποιότητας Βrut Ξηρός Ροζέ

Ποικιλίες: Λημνιώνα

Terroir: Αμπελοτόπια σε πλαγιές γύρω από τους βράχους των Μετεώρων και το Προϊστορικό Σπήλαιο της Θεόπετρας, σε υψόμετρο 250m.Ηπειρωτικό μεσόκλιμα με βαρείς υγρούς χειμώνες και ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αργιλο-αμμώδες έδαφος και σχιστολιθικό υπέδαφος που καθιστά τα αμπελοτόπια «ρηχά» και παρέχει πολύ καλή αποστράγγιση.

Tρύγος: 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 7 ώρες για παρασκευή ροζέ οίνου με τη μέθοδο της «αφαίμαξης». Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υψηλής πίεσης για 40 μέρες και παλαίωση για 18 μήνες παρουσία οινολασπών (sur lie).

Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, έντονα αρώματα φράουλας και βατόμουρου και βοτανικές νύξεις δυόσμου. Στο στόμα, εκφραστικό με βελούδινες φυσαλίδες, γεύση κόκκινων φρούτων και επίγευση μπισκότου βουτύρου. Συνοδεύει: Θαλασσινά, αλλαντικά και επιδόρπια.

Δυναμικό Παλαίωσης: 1-4 χρόνια

ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ DARK CAVE – Τσιλιλή

DARK CAVE.. Παλαιωμένο Τσίπουρο Τσιλιλή 5 ετών Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας.

Αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες μέσω μιας αργής, υπομονετικής διαδικασίας για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα φρέσκα και γλυκά αρώματα. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται σε προσεκτικά επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με εύρος από μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου, πικάντικα αρώματα όπως βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο, σε συνδυασμό με ένα ρωμαλέο αλλά μαλακό σώμα, απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.

Για να απολαύσετε το δυναμικό, πολύπλοκο χαρακτήρα του καταναλώστε το μόνο του ή με την προσθήκη λίγου πάγου.